23 Şubat 2013 Cumartesi

Tarihte Trenler Ve Gelişimi

tren oyunları
Tren denilince akla ilk gelen şey rayların üzerinde giden onlarca hatta bazen yüzlerce vagonu çekebilen büyük demirden araçlardır. Trenler 1800 lü yıllarda keşfedilmiştir. O zaman ilk modelleri buharlı trenlerdir. Tren ilk olarak İngiltere, Abd ve birçok Avrupa ülkesi ile beraber Osmanlı’da 1856 yılında İzmir, Aydın arasında 130 kmlik hatla başlamıştır. Yani Türkiye ilk Trenle tanışmasını Osmanlı ile erken yakalamış cumhuriyet döneminde bu konuda pek fazla ilerleme sağlayamamıştır. Tren sadece yük amaçlı değil insan taşımacılığında da çok önemlidir. Avrupa, ABD, Japon ya gibi ülkelerde çok gelişmiş trenler vardır. Türkiye de bu ülkelerdeki modelleri hızlı bir biçimde faaliyete geçirmeye çalışmaktadır. Saatte 300 km hızı bulan hızlı trenler insan taşımacılığında uçaklara ucuz ve güvenli bir alternatiftir. Eski kömürlü kara trenler artık günümüzde kullanılmamaktadır. Buharlı tren ve vapur sadece nostalji amaçlı birkaç yerde bulunmaktadır. İnternette çok popüler olan bu tür nostalji tren oyunları ilgiyle takip edilmektedir. Çocuklar tarafından ilgiyle oynanan bu tür oyunlar, onlara geçmişten bazı renkler sunmaktadır. Artık günümüzde manyetik trenler, yüksek hızlı tren, mazotlu tren ve elektrikli trenler kullanılmaktadır. Yakın gelecekte pek çok tren modelleri evrim geçirecek ve süper trenler çıkacaktır. Şu anki teknoloji ile saatte 574 km hıza çıkabilen trenin videosunu izleye bilirsiniz. Günümüzde birçok ülke demir yolu ağları örmeye başlamıştır. Gelişmekte olan ülkelerden birisi olan Çin bu işe çok hızlı girişmiştir. Ülkede ucuz ulaşım yolu için adeta seferberlik başlatmıştır. Aşağıda Discovery kanal tarafından hazırlanmış belgesel niteliğinde güzel videosunu izleyebilirsiniz. Gelecekte kömürlü yani buharlı trenleri sadece fotoğraflardan göreceğiz. Çocuklarımızda artık tren oyunu oynayarak bu tür trenleri tanımak zorunda kalacaklar. Bizler artık önemli konular alanında ki makaleleri artırmayı hedeflemekteyiz. Sizlere güncel ve bilgi veren görsellerle desteklenen makaleler hazırlamaya devam edeceğiz. İstediğiniz birçok konuda bilgi almak için iletişim menüsünden bize yazabilirsiniz.

6 Şubat 2013 Çarşamba

Eşya Bulma Oyunları Burada


Fark bulma sitesinin en güzel oyunları bölümünde bulunan kategoride sevilen ve çok oynanan oyunlar sizleri beklemektedir. Yeni ve güzel oyunlar sürekli güncellenmektedir. İddia ediyoruz ki en kaliteli bulmaca oyunları bizim sitede bulunmaktadır. Buradan eşya bulma oyunu kategorisine gidebilirsiniz. Dolu ve beğeneceğinize emin olduğumuz birçok oyun sizleri beklemektedir. Araba, doli, futbol ve birçok sevdiğiniz temalı beyin jimnastiği yapacağınız oyunlar sizleri beklemektedir. Hem kızlara hem erkeklere hitap eden ve eğlenceli bir ortam sunan sitemizde sizde artık objeleri bulma oyunları kategorilerine bayılacaksınız. Obje oyunları genelde bir resmin içine saklanmış eşyalar olarak bilinir. Mesela bir resim düşünün içinde karmaşık bir yer var. Mesela bu yer bir samanlık olsun. Samanlıkta neler bulunur sorusuna genelde cevap atkı, dirgen diye tabir edilen bir çok tarım aleti ve hayvansal malzemeler vardır. Böyle temalı bir oyunda içindeki buna benzer sizlere ön izleme olarak gösterilen nesneleri bulacaksınız. Burada sadece bu tür oyunlar değil her çocuğa her cinsiyete ve her yetişkin kişiye göre içerik vardır. Ben çok zekiyim diyenler içinde zeka oyunu kategorimiz vardır. Burada ister arkadaşlarınızla isterseniz tek başınıza zeka seviyenizi sınayabilirsiniz.

3 Şubat 2013 Pazar

Yarış oyunları tanıtımı artık burada

araba-yarışı-1oyn.comda
Yarış oyunları nedir? Yarış oyunları katılımı, meydan okumayı, rekabeti ve mücadeleyi en iyi temsil eden oyunlardandır. Organizasyonlara müdahil olursunuz, rakibe meydan okursunuz, mücadele öncesinde veya mücadele esnasında karşınıza çeşitli engeller ve çeşitli sorunlar çıkar. Bu sorun ve engellerle bile mücadele edersiniz aşmak için. Yarış oyunu böyle bir oyundur. İnsanın içindeki kazanma hırsı duygusunu en çok harekete geçiren oyunlardandır. Ve oyun dünyasının kanaatimce en başarılı olduğu kategori yarış oyunları kategorisi, yarış oyunlarının alt kategorisi olarak da konu bazında araba yarışı oyunları kategorisidir. Hele ki arabaları seven, onların da bir ruhu varmış gözüyle bakan, arabalara meraklı bir kişilikseniz bu oyunların değeri gözünüzde bambaşkadır. Zaten arabalara pek merakı olmayan, anlamayan insan da ne araba yarışlarına ilgi gösterir ne de bu arabaların yarışı oyunlarına. Çünkü adamın konuyla alakası kel alakadır, maydanoz ve çikolata alakası gibidir. Neyse olsun. Gerek araba yarışı oyunlarının gerek kamyon yarışı oyunları, gerek bisiklet yarışı oyununun illa ki meraklısı vardır ve onlara da o meraklı kişileri yeterlidir. Haydi, gidelim ve evdeki bilgisayar karşısına keyifle kurulup site editörlerinin özenle seçip yüklemiş oldukları yarış oyunlarını oynayıp eğlencenin ve adrenalinin tadını çıkaralım.

Mükemmel Oyunları Sunuyoruz

Benten 3d Kart Yarışı
Canımız sıkılınca hepimizin yaptığı bazı şeyler vardır. Bende internette oyunlara takılıyorum. Birçok sitede oyun keyfi yaşıyorum. Bugünlerde her şey biraz fazla bunaltır oldu. Genelde zekâ oyunları ilgi alanımdadır. Hafıza tazelemeyi seviyorum. Kendimi zorlamayı da seviyorum. Birçok oyun sitesinde bulunmama rağmen sizlere buradan belli başlı oyun oynadığım siteleri vereceğim. Başta macera tutkunuysanız anahtar toplama oyunları tam size göre olabilir. Pembe zıplayan top sizleri çok eğlendirebilir. Yok, ben bilgi yarışmalarını daha çok seviyorum diyorsanız. Size tavsiyem canlı para oyunları oynamanızdır. Takıldığım en güzel işletme oyunları olan sitelerden birisinde değişik zekâ oyunu oynamak bana heyecan katıyor. Geçici olsa da bir kaç saat kafamı dağıtıyorum. Tabi hepimizin oyun zevkleri farklıdır. Kimiler Facebook’ta poker, okey gibi oyunlar oynamaktan hoşlanır. Ben yeniliklerin peşinden gitmeyi ve klişe olmuş oyunlar ile uğraşmamayı tercih etmişimdir. Odadan kaçış oyunları her zaman ilgi alanımda olmuştur. Bu tür oyunlar ile vakit geçirmeyi çok seviyorum. Hele mağaradan kaçış tarzında oyunlar ipuçlarını çözmek İngilizcem olmadığı halde notları okumak hoşuma gidiyor. Çözümünü bulamadığım bir kaçış oyunu varsa hemen youtube.com girer çözümlerine videolu olarak bakarım. Eski oyunlara bayılıyorum hala unutamadığım oyunların içerisinde olan mario oyunları oynuyorum. Şu ana kadar bu tarz oyunları oynamadıysanız sizlere de prensesi kurtarma zevkini yaşamayı tavsiye ediyorum. Sizlere tavsiyem çözümü zor olan bir oyuna denk geldiniz mi kafayı yemeyin. Erinmeden youtube.com girin. Birçok oyunun çözümünü videolu olarak orada bulabilirsiniz. Basit flash oyunlar oynamak eğlencelidir. Sizi sıkmaz ve bu tür oyun sitelerinde güzel olan hatta en kötüsünde bile güzel olan onlarca oyun vardır.
zeka oyunları